Известие

Collapse
No announcement yet.

може ли да се освежи акумулатора?

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• може ли да се освежи акумулатора?

Карам колата на къси разстояния и в студа акумолатора
    започна да се затруднява. Та се чудя ако сгъстя електроли
    та ще се подобри ли положението или просто едно дозареж
    дане е достатъчно

Просто го зареди.
    Като го заредиш,провери гъстотата на електролита и ако е нормална не го пипай.
    Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

Първоначално публикувано от fastedy Покажи съобщение
      дане е достатъчно
      Препоръчвам ти да си купиш нов.
      "Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
      К.М.

Comment

дане е достатъчно
        Ако ти е Обслужваем акомулатора т.е. не е Сух провери си нивото на Електролита.. Като развиеш капачките с просто око се вижда дали се гледат Пластинките.. Трябва да са съвсем леко Залити, ако не са наливаш малко Дестилирана вода.. След това го слагаш да се зареди Хубаво и мисля че няма да имаш проблем пък и от утре го дават да се оправи времето
        Last edited by A.Arabadzhiev; d.m.y г., 12:04.
        Alfa 147 1.9JTD 16v 140hp

Comment

Първоначално публикувано от A.Arabadzhiev Покажи съобщение
          Ако ти е Обслужваем акомулатора т.е. не е Сух провери си нивото на Електролита.. Като развиеш капачките с просто око се вижда дали се гледат Пластинките.. Трябва да са съвсем леко Залити, ако не са наливаш малко Дестилирана вода.. След това го слагаш да се зареди Хубаво и мисля че няма да имаш проблем пък и от утре го дават да се оправи времето
          И след тази процедура ако не се "освежи" както ти си го нарекъл, трябва да мислиш за нов. На мен ми се наложи процедурата със зареждането да я правя 2 пъти понеже нямах пари за нов - все пак са си 200лв.

Alfa Romeo 146 1.6 TS '98 - EX ; Alfa Romeo 156 1.9 JTD '00 ; Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD 16v '03 - ex ; Alfa Romeo 166 2.4 20v '04 Alfa Romeo 159 SW 2.4 20v '07

Comment

Първоначално публикувано от d1lian Покажи съобщение
            И след тази процедура ако не се "освежи" както ти си го нарекъл, трябва да мислиш за нов. На мен ми се наложи процедурата със зареждането да я правя 2 пъти понеже нямах пари за нов - все пак са си 200лв.
            Хубав - 200лв. Български - 100лв. (има и хубави сред тях) Втора употреба в добро състояние - на ЛС
            Alfa 156 1.9 JTD 16V M-Jet SW (07.2003)
            156 1.8TS 16V (01.2001)
            147 1.6TS 16V 120hp (11.2001)
            0879369082

Comment

В никакъв случай български акумулатор, а за втора употреба си е смешно за мен.
              Вземаш си един Бош за 170-180 кинта и забравяш за поне 5 години.
              Два опита имам.
              К.М.

Comment

Първоначално публикувано от Susscrofa Покажи съобщение
                В никакъв случай български акумулатор, а за втора употреба си е смешно за мен.
                Вземаш си един Бош за 170-180 кинта и забравяш за поне 5 години.
                Два опита имам.
                ))..особено ако е седял 2-3 години в склада, защото много, много не се харчат...
                п.п. колегата пита за съживяване, а вие нов му купувате....
                По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
                https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE

Comment

Първоначално публикувано от Бобби Покажи съобщение
                  ))..особено ако е седял 2-3 години в склада, защото много, много не се харчат...
                  п.п. колегата пита за съживяване, а вие нов му купувате....
                  Еми, трябва да ти кажа, че аз три пъти си купувам бош и съм адски доволен, но започне ли да пада, пиши го бЕгал.
                  Last edited by Susscrofa; d.m.y г., 16:05.
                  К.М.

Comment

но започне ли да пада, пиши го бЕгал.
                    Съгласен

Alfa Romeo 146 1.6 TS '98 - EX ; Alfa Romeo 156 1.9 JTD '00 ; Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD 16v '03 - ex ; Alfa Romeo 166 2.4 20v '04 Alfa Romeo 159 SW 2.4 20v '07

Comment

дане е достатъчно
                      в твоя случай вероятно просто трябва да го заредиш на външно зарядно.
                      иначе ако има тапи на клетките - отварят се и се долива дейонизирана или дестилирана вода докато покрие плочите /ако има нужда/ и се зарежда.

Еми, трябва да ти кажа, че аз три пъти си купувам бош и съм адски доволен, но започне ли да пада, пиши го бЕгал.
                      три пъти си купуваш бош и твърдиш че помага
                      точка

Comment

Първоначално публикувано от kolev Покажи съобщение
                        в твоя случай вероятно просто трябва да го заредиш на външно зарядно.
                        иначе ако има тапи на клетките - отварят се и се долива дейонизирана или дестилирана вода докато покрие плочите /ако има нужда/ и се зарежда.

три пъти си купуваш бош и твърдиш че помага
                        За три различни коли, в рамките на 10 години, едната е на баща ми.
                        Тук ми допадна чувството ти за хумор.

Може ли да му даваш съвети за доливане на акумулатор, в кой век живеем бре.
                        К.М.

Comment

Има смисъл щом фирмите предлагат тази процедура ! Цената е към 15 лв ,правят пълна смяна на киселината и точна консистенция доливане с де. вода , също и пълен заряд с професионално зарядно , на другият ден си го вземаш и си в жяза поне още толкова време колкото е живял .

П.С. Това при положение ,че е ползван не е оставян залежал без ток ,ко ще и да е чисто нов ама 1 година непипван .
                          Alfa Romeo 33 IMOLA 1.4 i.e. 90hp. 1351 cc. 93 г. (907A)

Comment

ми тия акумулатори са си почти същите от близо 200 години насам. ти ми кажи в кой век живея
                            иначе бош отдавна не са синоним на високо качество. напротив, много посредствени са. особено при акумулаторите. само цените им са надути и нищо немско няма в тях.
                            точка

Comment

Карал съм с български акумулатор 7 години безгрижно,а Боша сега ме ебева на няма и година.
                              Колкото до професионалните зарядни,в тях няма нищо космическо.Просто зарядното трябва да подава върхов ток 1/10 от този на акумулатора и да прави десулфатиращ импулс.
                              Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

Working...
                              X